Ювентус спечели убедително с 3:0 при визитата си на Нант във Франция и се класира напред в Лига Европа с общ резултат 4:1.

Огромна заслуга за категоричния успех на "старата госпожа" имаше световният шампион Анхел Ди Мария (5, 19-дузпа, 78), който реализира и трите гола във вратата на "канарчетата". Аржентинецът вкара още в началото след пас на Николо Фаджоли, а след това дузпата за гостите бе отсъдена за игра с ръка на Никола Палоа, който изчисти от голлинията удар на Ди Мария и беше изгонен с директен червен картон.

До почивката гостите натиснаха и потърсиха активно трети гол, който окончателно да убие интригата в мача. Отбраната на Нант се справи с повечето опасни нападения. В 3-ата минута от добавеното време на първата част Филип Костич пропусна страхотен шанс да направи резултата класически. Той беше изведен в наказателното поле и се озова очи в очи с Лафонт, но прати топката в страничната греда.

След почивката "бианконерите" продължиха да доминират, а в 78-ата минута Ди Мария абсолютно заслужено оформи своя хеттрик. Атаката започна с двойно подаване между Сандро и Влахович. Първият се озова сам срещу Лафонт. Опитът му да прокара топката между краката на стража не беше успешно. След това топката не беше изчистена и с балонно центриране на далечната греда беше намерен Ди Мария, който с глава оформи крайния резултат. Лафонт пак спаси, но не и преди топката да е преминала голлинията с пълния си обем. ВАР провери ситуацията за нарушение срещу вратаря, но нямаше нищо нередно.

В 85-ата минута Мостафа Мохамед навлезе застрашително в наказателното поле на гостите и опита да преодолее Шчесни от малък ъгъл, но полският страж на Юве се намеси без много затруднения. До края мачът се доиграваше и така Ювентус се класира за следващата фаза на надпреварата.