ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Манчестър Юнайтед изтърва два гола аванс в края и завърши 2:2 със Севиля на „Олд Трафорд“ в първия им мач от 1/4-финалите на Лига Европа. Марсел Забитцер (14, 21) даде комфортен аванс на "червените дяволи", но в 84-ата минута Тирел Маласия си вкара автогол, а във втората минута от добавеното време същото стори и Хари Магуайър, който шокира феновете на трибуните и зарадва андалусци преди реванша след седмица на "Рамон Санчес Писхуан"

Домакините вкараха гол още в 27-ата секунда, но попадението не бе зачетено заради засада на Джейдън Санчо, който бе изведен от Антони. В 13-ата минута Санчо подаде на Антони, който стреля, но Боно плонжира и спаси. Минута след това  Бруно Фернандеш намери Марсел Забитцер зад отбраната на Севиля и австриецът се разписа за 1:0 след рикошет в крака на бразилеца Маркао. 

В 21-ата минута Марсиал пусна перфектен извеждащ пас към Забитцер, който изскочи сам срещу Боно и с удар покрай мароканския вратар удвои аванс на Юнайтед. Десет минути след това Аарън Уан-Бисака центрира в наказателното поле на Севиля, където Марсиал отклони топката към Фернандеш и португалецът стреля, а топката рикошира в Забитцер и Боно спаси. 

Каземиро отправи удар с глава след корнер в 34-ата минута, но Боно отново показа класа и спаси с вещина. Седем минути след това Бруно Фернандеш получи жълт картон и ще пропусне реванша заради натрупани картони.

В добавеното време на първата част при центриране от корнер Танги Нианзу стреля с глава, но Давид де Хеа демонстрира чудесен рефлекс и спаси. 

След почивката домакините продължиха да създават повече положения и в 61-ата минута Антони преодоля Маркао в наказателното поле на Севиля, след което прати топката в десния страничен стълб на вратата на Боно. 

Манчестър Юнайтед пропиля нова страхотна възможност в 82-ата минута, когато Забитцер продължи към Вегхорст и нидерландецът подаде към Маласия, който стреля, но Фернандо се намеси решаващо и изби в корнер. Две минути след това Хесус Навас получи дълъг пас в наказателното поле на Манчестър Юнайтед и съхрани топката в очертанията на терена, а тя се отклони от крака на Маласия и влетя във вратата на Давид де Хеа за 2:1. 

Лисандро Мартинес получи контузия в десния глезен в 86-ата минута и напусна принудително, а Юнайтед остана с човек по-малко на терена. С човек повече Севиля натисна и Сусо отправи много тежък удар в 89-ата минута, но Де Хеа внимаваше и боксира. Испанският страж на домакините спаси и в първата минута от добавеното време удар на Ен Несири.  Секунди по-късно Хесус Навас центрира в наказателното поле на домакините, където Ен Несири се извиси над всички и стреля с глава, а топката се отклони от главата на Хари Магуайър и се получи втори автогол за крайното 2:2.

Реваншът на "Рамон Санчес Писхуан" е след седмица на 20 април от 22:00 часа българско време.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК