Рома разгроми Виктория (Пилзен) с 4:1 в мач от група Е на Лига Европа. С този успех "вълците" си осигуриха предсрочно първото място кръг преди финала на борбата. Те вече имат 11 точки, втори е румънският Астра (Гюргево) със 7, трети Аустрия (Виена) с 5 и Викторя с 3.

В герой на мача на "Олимпико" се превърна Един Джеко. Босненският национал записа хеттрик и заслужи най-висока оценка за представянето си.
Още в 11-ата минута Джеко простреля от малък ъгъл Матуш Козачик и откри резултата - 1:0. Отговорът на гостите не закъсня обаче и 7 минути по-късно те изравниха. Земан засече с глава центриране на Коварик отляво за 1:1. В 61-ата минута Джеко беше на точното място, за да отклони с глава подаване на Рюдигер и да изпрати топката под плонжа на вратаря - 2:1. Това беше 4-и гол за Един от 4 мача в Лига Европа този сезон. Истинско бижу беше третото попадение на "вълците". Вкара го с феноменално изпълнение Диего Пероти в 82-ата минута. Резервата беше обграден от двама защитници в бяло, но успя да прехвърли с петичка изненадания вратар Козачик за 3:1. После асистира на Джеко (88) за четвъртото попадение. Пероти проби отляво и изведе босненеца сам на точката на дузпата, откъдето той засече топката в мрежата и оформи своя хеттрик.

В другата среща от групата Астра изненадващо си тръгна с трите точки от Виена след успех с 2:1.  Лукас Ротпулер откри резултата за Аустрия в 57-ата минута. В 65-ата обаче домакините останаха с човек по-малко, след като Алекс Грюнвалд беше изгонен с червен картон. Това даде импулс в играта на румънския тим и в 78-ата минута Даниел Флореа изравни. В 88-ата Константин Будеску донесе победата на Астра.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА