Играй БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро даде пресконференция преди утрешния мач срещу ФК Копенхаген от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Според него това е най-трудният мач от началото на сезона, тъй като за първи път отборът му не е фаворит на хартия. Той изрази увереност, че съперникът не превъзхожда „червените“ във физическо отношение. Както е известно, мачът между двата тима е утре вечер от 20:45 часа на стадион „Васил Левски“.

„Работата ми е да съм подготвен за всеки съперник и да знам как ще играем. Ще дадем най-доброто от себе си утре. Играхме добре в последните три мача. За първи път през този сезон ще играем срещу по-добър отбор от нас, така че ситуацията ще бъде малко по-различна“, коментира Ел Маестро на пресконференцията преди сблъсъка.

„Ще се опитаме да се надиграваме физически и тактически. Ставаме все по-добри физически, а това е важно за мен. Копенхаген ще се опита да интензивно, но не ми мисля, че ни превъзхожда във физическо отношение. Когато започне мачът, никой няма да мисли кой е фаворит и кой аутсайдер. И двата отбора ще се опитат да спечелят.“

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

„Ако погледнем последните десет години и сравним бюджетите, треньорите и спечелените пари, то със сигурност на хартия ФК Копенхаген е по-добрият отбор. Когато ги гледах как играят, и познавайки нашия отбор обаче, си мисля, че шансовете са 50:50. Трябва да покажем силните си страни. Трябва да използваме това, което имаме. Като цяло обичам да използваме силните страни на нашите нападатели. Не е много добра идея да играем с високи топки към нашите нападатели.“

„Няма да ви кажа как ще играем. Твърде много треньори има тук. Знаем всичко за съперника, подготвени сме. Сигурен съм, че и те са го направили за нас. Мотивирани сме, те със сигурност. Това е най-големият мач за нашия отбор през сезона до този момент. Така е и за тях. Очаквам да стане добър двубой“, каза още Ел Маестро.

„Манолев вероятно е най-опитният ни играч. За съжаление утрешният мач идва твърде скоро за него. Той тренира от няколко дни с нас. Надявам се да можем да използваме неговия опит в следващите мачове. Надявам се тези мачове да бъдат повече от два.“

„ФК Копенхаген е много добър отбор. Имат много добри и скъпи играчи, добре организиран отбор с опитен треньор. За нас предизвикателство ще бъде дали ще можем да играем добре срещу такъв съперник на това ниво. Те са много по-сериозен отбор от нас, който идва от по-добро първенство. Те играят сериозни мачове всяка седмица. Трудно е да се пренастроиш от мач срещу Витоша и Дунав, казвам го с уважение за тези тимове, за среща с ФК Копенхаген. За нас това не е предимство“, продължи Ел Маестро.

„За мен е по-добре да играем на нашия стадион „Българска армия“. Най-добрите ни мачове досега бяха срещу ФК Рига и Адмира Вакер на нашия стадион, когато феновете бяха близо до терена. „Васил Левски“ също е много добър стадион, надявам се утре да дойдат много наши фенове, за да има добра атмосфера. Няма шанс да ни подценят. Това са отбор, треньор и играчи, които много добре знаят какво правят. За тях е нормално да играят в групите на Лига Европа и Шампионската лига всяка година. За нас това е нещо много далечно. Мечта. Аз вярвам в моите играчи", каза още специалистът.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка, лято 2018

Първа лига - сезон 2018/2019