Фейенорд победи Манчестър Юнайтед с 1:0 като домакин в мач от Група „А“ на Лига Европа. Единственото попадение падна в края на мача, но повторенията показаха, че голът трябваше да бъде отменен заради засада.

Жозе Моуриньо остави Златан Ибрахимович на резервната скамейка в началото на мача, а през първото полувреме домакините имаха повече положения, въпреки че двата тима не донесоха много радост за футболните фенове.

Йенс Тоорнстра и Тони Вилхена пропуснаха възможности за гол за Фейенорд, докато Антони Марсиал също не успя да се разпише за „червените дяволи“.

Началото на второто полувреме също не беше удовлетворително за Моуриньо, който направи тройна смяна и пусна в игра Ибрахимович, Ашли Йънг и Мемфис Депай.

Това доведе до няколко положения за Манчестър Юнайтед, които не бяха реализирани. Вместо това Фейенорд стигна до гол в 79-ата минута. Тони Вилхена се разписа с удар от границата на наказателното поле след асистенция на Николай Йоргенсен. Повторенията обаче показаха, че при получаването на топката по дясното крило датчанинът е в засада.

В другия мач от групата украинският Зоря (Луганск) допусна изравняване в добавеното време за домакинското 1:1 срещу Фенербахче. Срещата между двата тима се игра в Одеса.

Дмитро Гречишкин даде аванс на Зоря в 52-ата минута, когато с удар от 25 метра прати топката във вратата на Волкан Демирел. Симон Кяер изравни в шестата минута на добавеното време при добавката на своето изпълнение на пряк свободен удар, при което топката се отби в стената.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА