Треньорът на Лудогорец Станислав Генчев говори на пресконференцията преди срещата с ЦСКА (Москва) на старта в груповата фаза на Лига Европа. Мачът в Разград е утре от 22:00 часа. 

Генчев обясни, че информацията за сериозните проблеми с контузени футболисти в ЦСКА (Москва) не е съвсем точна. 

"Имахме достатъчно време, за да се подготвим. Знаете, че сме традиционни участници в групите - дали на Шампионската лига, дали в Лига Европа. И играчите чакат тези мачове с нетърпение, а стадионът ще бъде пълен", започна временният треньор на "орлите" на пресконференцията преди двубоя.

"Благодарим на хората, които ще дойдат да ни подкрепят. Играл съм пред тази публика и знам как може да ти помогне, за да имаме успех. Така че се надявам да стартираме с победа", каза Станислав Генчев.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18)

"Информацията, че четирима защитници на ЦСКА (Москва) няма да играят утре срещу нас не е съвсем точна. Двама са основните играчи, които пропускат, но това едва ли ще се отрази. И извън тях те имат добри футболисти, а и голяма широчина в състава. Няма да ни направи мача по-лесен отсъствието на въпросните двама футболисти", коментира разузнаването на противника Генчев.

Попитан дали е имал предпочитания как да започне битката в група "Н" и шансовете на отбора, Генчев отговори: "Това исках - домакински мач. И трите ни противника са силни. Това беше важното - първата среща да е домакинска. Всички отбори в групата ни са добри. Относно това дали можем да се класираме, нека минат първите мачове и да видим как ще се развият нещата, тогава ще говорим повече. Но смятам, че имаме своите шансове да се класираме за следващата фаза", добави още треньорът.

"Всички са на линия за мач утре, нямаме контузени. Като гледаме двата отбора, наистина ние сме с повече опит, докато ЦСКА (Москва) е по-млад отбор. Както цяло в тези турнири опитът играе голяма роля. Трябва да наблегнем на този фактор и да се възползваме от неопитността им. Също така трябва да сме по-спокойни по време на самия мач. Надявам се нашите по-опитни футболисти да поведат останалите с мотивация напътствия, а накрая ние да сме победители", завърши Станислав Генчев.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020