Генк и Атлетик (Билбао) се класираха за 1/16-финалите на Лига Европа, след като регистрираха домакински победи в срещите си от петия кръг на група „F” и не може да бъдат изместени от първите две места независимо от резултатите си в последния кръг.

Генк излъга у дома Рапид (Виена) с минималното 1:0. Победният гол за белгийския тим реализира гръцкият нападател Николаос Карелис (11) още в самото начало. Така Генк събра 9 точки и оглави групата. Рапид остава на трета позиция с 5 точки и няма шансове да продължи участието си в турнира през пролетта на 2017 година.

В другата среща Атлетик (Билбао) надви като домакин Сасуоло с 3:2. Гостите от Италия поведоха изненадващо във 2-ата минута, когато Балесиага си вкара автогол. Баските обаче бързо изравниха чрез Раул Гарсия (10), разписал се след асистенция  на Бенят. До края на полувремето други попадения нямаше, а след почивката домакините стигнаха до пълен обрат с гол на Ариц Адурис (58) след пас на Йерай Алварес. След това Адурис асистира на Иниго Лекуе (79) за 3:1, а Антонио Рагуша (83) оформи крайния резултат с втория гол за италианския тим. След победата си Атлетик (Билбао) е втори с 9 точки и в последния кръг гостува на Рапид (Виена). Сасуоло е последен с пет точки и не може да продължи напред, а в последния кръг посреща Генк.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА