Милан инкасира тежка загуба с 0:3 от Лил в Лига Европа. Французите сложиха край на серията на "росонерите" от 24 поредни двубоя без загуба. В герой за Лил се превърна Юсуф Язъчъ.

Гостите получиха много спорна дузпа в 22-ата минута, след като Алесио Романьоли леко подпря Язъчъ и турският нападател се строполи в наказателното поле на домакините, което бе достатъчно на главния съдия Бартош Франковски да посочи бялата точка. Потърпевшият застана зад топката и гъл откри резултата - 0:1.

„Росонерите“ опитаха да затруднят Майк Манян, но вратарят на Лил се намеси решително след удари на Златан Ибрахимович и Тео Ернандес.

В началото на втората част гостите нанесоха втори удар. Язъчъ стреля от границата на наказателното поле, последва груба грешка на Джанлуиджи Донарума и топката се озова за втори път в мрежата му в 55-ата минута - 0:2.

Три по-късно френският тим направи резултата класически. Отново Юсуф Язъчъ наказа Милан - 0:3. 

Домакините не успяха да стигнат дори до почетен гол и инкасираха тежката загуба, след която са втори в групата с 6 точки. Лил е лидер със 7, Спарта (Прага) има 3, а последен с 1 точка е Селтик. Чешкият тим постигна изразителна победа с 4:1 като гост на Селтик. Българският национал Мартин Минчев не попадна в групата на Спарта за този мач.

Милан - Лил 0:3
0:1 Язъчъ (22-д), 0:2 Язъчъ (55), 0:3 Язъчъ (58)

Селтик - Спарта (Прага) 1:4
0:1 Юлис (27), 0:2 Юлис (45), 1:2 Грифитс (65), 1:3 Юлис (76), 1:4 Крейчи (90)