Рома победи Милан с 1:0 като гост в 1/4-финал на Лига Европа.

"Вълците" поведоха в 17-ата минута. След центриране от корнер Джанлука Манчини надскочи всички в наказателното поле, за да посрещне перфектно изпълнен ъглов удар от Пауло Дибала. Ударът му с глава влетя във вратата на Милан.

В 21-ата минута се получи сериозно напрежение пред вратата на Рома. Оливие Жиру стреля с глава в посока към вратата, но бе блокиран. 

Много добра атака на Рома в 27-ата минута, завърши с остро центриране на Ел Шаарави, но Майк Менян улови топката пред голлинията си, след като силата ѝ беше омекотена от защитник на тима.

В 42-ата минута Тияни Райндерс се справи добре с овладяването на границата на наказателното поле, след което стреля към долния десен ъгъл. Миле Свилар не бе на добра позиция, но скочи, за да направи блестящо спасяване.

Влезлият като резерва за Милан Ясин Адли създаде опасност пред вратата на съперника. В 75-ата минута 23-годишният французин се насочи към топката в наказателното поле и отправи силен удар в горната част от вратата, но добре позиционираният Свилар парира със зашеметяващо спасяване с една ръка. 

В 87-ата минута Милан пропиля прекрасен шанс. Самуел Чуквуезе навлезе по чудесен начин в наказателното поле, преодоля защитниците, пусна топката към Оливие Жиру, но ударът му срещна гредата.