Минутата мълчание на кралицата беше помрачена от освирквания по време на мача на Арсенал срещу Цюрих в Швейцария от първия кръг в груповата фаза на турнира Лига Европа. "Артилеристите" спечелиха срещата с 2:1.

Освирквания се чуха по време на едноминутно мълчание за кралицата на полувремето, след импровизирана почит след внезапната новина за нейната смърт.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Кралица Елизабет II почина на 96-годишна възраст мирно в Балморал, но сблъсъкът от Лига Европа между Арсенал и Цюрих беше започнал след потвърдената от кралското семейство трагична вест. За да отдадат почит, преди второто полувреме футболистите решиха да пазят минута мълчание. Към края на почитта се чуха освирквания.

Феновете бяха зашеметени от неуважението, проявено от малък процент от публиката. Мениджърът на "артилеристите" Микел Артета и играчите изглеждаха особено смаяни, когато научиха новината.

Мачът започна с новината, че кралските лекари са „загрижени“ за здравето на кралицата и са я поставили „под медицинско наблюдение“. Но за съжаление след началото беше потвърдено, че тя е починала.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК