Българският национал Иван Иванов влезе като резерва при равенството на Панатинайкос 2:2 при гостуването на Стандарт (Лиеж) от Група "G" на Лига Европа.

Гърците могат да съжаляват, че не спечелиха трите точки, след като пропиляха аванс от 2 гола. Виктор Ибарбо изведе гостите напред, след като се разписа още в 12-ата минута, а с ново попадение в 37-ата направи 0:2. Стандарт успя да намали до края на полувремето, след като Едмилсон Жуниор намали от дузпа в добавеното време.

Иванов се появи за второто полувреме на мястото на Кристофър Самба, а гърците опитаха да задържат удобния резултат. В 82-ата минута обаче Ишак Белфодил вкара втори гол за Стандарт. Виктор Ибарбо бе близо до хеттрик в добавеното време, но ударът му бе избит от противников защитник и по този начин двата отбора разделиха по точка.

В другата среща от тази група, Селта стигна до 2:2 в домакинството си срещу Аякс, след като на два пъти изоставаше в резултата. Хаким Зиеч изведе холандците напред в 23-ата минута, но Андреу Фонтас изравни в 29-ата.

Амин Юнес направи 2:1 за Аякс в 71-ата минута, а Фабиан Орелана оформи крайното 2:2.

Лидер в групата е Аякс със 7 точки пред Селта с 5, Стандарт с 2 и Панатинайкос с 1.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА