ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Наставникът на Лудогорец Ивайло Петев говори след победата с 1:0 над Аякс. Специалистът определи съперника като "машина за футбол" и заключи, че постигнатото от тима му не е никак малко.

Треньорът обясни защо една от звездите на тима Кирил Десподов, който е спряган за трансфер в чужбина, не игра тази вечер.

"Искам да поздравя играчите, мисля че всички изпълниха до голяма степен това, което имахме като план. Играхме със самочувствие. Постигнахме престижна победа. Имахме ситуации, в които можехме да отбележим още голове. Да победиш гранд като Аякс на собствения им стадион - мисля, че напълно сме заслужили това, което направихме през всичките 90 минути", започна Петев. 

"Жалкото е че, ако върнем лентата назад, допуснахме изключително детски голове и дадохме голяма преднина на отбора на Аякс. Всичко е минало и трябва да си извадим поуките."

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

"Не е малко да победиш гранд като Аякс. Това е машина за футбол. Мисля, че не е малко, ще го оценим след време още повече. Мисля, че е напълно заслужено", каза още треньорът на Лудогорец. 

"Относно вкарването на Тисера в игра - все пак на Руан му се натрупаха мачове. Бях планирал да изиграе едно полувреме или 60 минути. Бях убеден, че Тисера ще иска да даде всичко от себе си дори и малко злоба. Радвам се, че успяхме. Не само той, а и другите играчи, които се появиха от резервната скамейка", заяви Петев и каза защо Серджио Падт и Кирил Десподов не играха тази вечер.

"Това са мои решения. Относно Падт той още има малък проблем в рамото. Относно Десподов - той каза, че не е на 100 процента. Всеки ден има някакви писаници за него, ще видим какво ще се случи", коментира специалистът.

"На много челно място бих поставил тази победа. Това е гранд и да го победиш, и то с такава добра игра."

"Щом могат да победят Аякс, могат да победят всеки един отбор. Това ще ни стои като шаблон и трябва да се стремим да победим всеки, който и да е срещу нас", завърши Петев. 

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!