Българският национал Иван Иванов получи червен картон при домакинската загуба на Панатинайкос с 1:2 от Аякс в мач от Група „G“ на Лига Европа. Холандският тим стигна до успеха след обрат и също завърши в намален състав.

Маркус Берг даде аванс на „детелините“ още в петата минута, когато се оказа непокрит в наказателното поле при подаване на Робин Лод. Бертран Траоре изравни резултата в 34-ата минута, след като получи топката в лявата зона на наказателното поле и би в близкия ъгъл на вратаря.

Жаиро Ридеваалд вкара победния гол за Аякс в 67-ата минута, когато беше точен при добавката на дузпата на Дейви Клаасен, който стреля в краката на вратаря Люк Стийл.

В 69-ата минута Иван Иванов получи втори жълт картон, след като фаулира атакуващия вратата на домакините Амин Юнес. Десет минути по-късно и Аякс остана с човек по-малко. Хаким Зиех също беше отстранен от игра.

В добавеното време на мача Панатинайкос Мубарак Уакасо остави домакините с девет души на терена. Малко след това Родриго Моледо с глава стреля право в ръцете на вратаря на Аякс Андре Онана.

В другия мач от групата Стандард (Лиеж) направи домакинско 1:1 със Селта. Срещата беше решена след ранни голове. Матийо Досеви даде аванс на белгийския тим в третата минута, а десет минути по-късно Джузепе Роси изравни за гостите от Виго.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА