реньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез говори пред клубната телевизия по повод днешния жребий за първия кръг на турнира Лига Европа. "Жълто-черните" стигнаха до европейските турнири, след като спечелиха Купата на България и ще спорят най-напред със словенския гранд Марибор.

Първата среща е в Пловдив на стадион "Христо Ботев" на 11 юли, а реваншът на "Людски врът" в Марибор е на 28-и другия месец.

"В Европа няма слаби противници. Няма значение кой ще ни бъде опонент, срещу когото и да играем, ще са трудни мачове. Знаем, че Марибор е силен отбор, играе от много години редовно в Европа, достигал е групова фаза", започна Керкез.

"Те са фаворити. Но знаем, че ние също имаме някакви шансове и ще се подготвим добре. Това, което е важно за мене, е футболистите да са здрави в подготовката. Ще анализираме съперника и трябва да изиграем два силни мача, да се представим добре. Също така е важно да се представим на ниво тактически и да сме организирани и да преминем в следващия кръг".

Попитан дали това, че Ботев първо има домакинство ще окаже някакво влияние, той отговори: "За нас няма голямо значение дали първо играем у дома или като гости. Трябва да изиграем така или иначе два мача – у дома и като гости. Така или иначе правилното за гол на чужд терен вече не съществува. Това означава, че трябва да се борим за добър резултат и в двата мача, за да продължим в следващия кръг. Това е важното. Сигурен съм, че феновете ще дойдат да ни подкрепят. За да сме тук, ние работим една цяла година. И съм сигурен, че всички са щастливи. И съм сигурен, че публиката ще ни подкрепи на домакинския мач, а и като гости, защото до Словения не е кой знае каква сериозна дистанция", завърши Керкез.