Холандският национал Клаас-Ян Хунтелаар взе важно решение за бъдещето си само два дни преди мача на Шалке 04 в срещу клуба на сърцето му Аякс в първа 1/4-финална среща от Лига Европа. 33-годишният нападател вече обяви, че напуска „миньорите” от Гелзенкирхен, с чийто екип има записани 171 участия и 81 гола в германската Бундеслига от 2010 година насам, когато бе привлечен от Милан. Той очаква с двустранни чувства двубоя срещу Аякс.

„Моят договор изтича и това последната ми година в Шалке. Защо не играя ли? Питайте треньора. За мен няма смисъл да навлизам в детайли. В една от срещите влязох в игра за пет минути, а в друга за около половин час. В Лига Европа играх в реванша срещу ПАОК. Трябва нещо вече да се промени. Бих се борил, вместо да вися така в отбора”, обяви категорично Хунтелаар пред вестник De Telegraaf в родината си.

„Когато по време на моята контузия бе привлечен Гуидо Бургщалер, знаех, че часът е ударил. С Емболо, Ди Санто, Чупо-Мотинг и Конополанка отборът има достатъчно нападатели. Аз не съм тип, който с удоволствие седи на пейката. Нито един спортист не го прави с удоволствие”, завърши Хунтелаар тази тема.

„Да играеш срещу Аякс е двустранно чувство. От една страна е хубаво, а от друга по-скоро не. Аякс и Шалке са клубовете, в които съм играл най-много и съм изградил повечето си контакти. Когато бях млад, гледах с удоволствие Аякс. Там исках да играя! Нямам пижама на Аякс, но пък тапети и завивки”, коментира нападателят предстоящия сблъсък между Аякс и Шалке 04 от 1/4-финалите на Лига Европа.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА