ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Тулуза победи с 3:2 Ливърпул в зрелищен мач от група "E" на Лига Европа. Най-добрият ни съдия Георги Кабаков се превърна в главно действащо лице, след като отмени изравнителен гол на "мърсисайдци" в 97-ата минута заради игра с ръка на Алексис Мак Алистър. Българинът прегледа ситуацията на ВАР монитора преди да се произнесе и да разочарова англичаните. Най-ядосан очевидно беше Юрген Клоп, който след последния съдийски сигнал влезе на терена и потърси обяснение от Кабаков за решението му. 

Помощници на пловдивчанина бяха обичайните му асистенти - Мартин Маргаритов и Диян Вълков, а Никола Попов бе четвърти съдия. На ВАР беше Драгомир Драганов, който привика Кабаков в добавеното време, за да прегледа ситуацията с ръката на Алексис Мак Алистър.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

В началото на мача "мърсисайдци" имаха добра възможност да поведат, но Джо Гомес удари напречната греда. В 36-ата минута домакините се възползваха от грешка в отбраната на Ливърпул и откриха резултата. Арон Дьонум отне топката от Костас Цимикас, проби в наказателното поле и стреля за 1:0.

След почивката възпитаниците на Карлес Мартинес удвоиха преднината си. В 57-ата минута Тис Далинга се разписа в далечния ъгъл - 2:0.

Арон Дьонум изпрати топката в противниковата десет минути по-късно, но попадениет му не бе зачетено заради засада.

В 74-ата минута Ливърпул намали изоставането си след автогол на Кристиан Касерес. В ответната атака обаче домакините възобновиха аванса си от два гола. Франк Магри засече подаване по земя на далечната греда с удар от движение, наказвайки Куивийн Келехър за 3:1.

Играчите на Югрен Клоп не се предадоха и стигнаха до нов гол. Появилият се като резерва Диого Жота се разписа в 89-ата минута. Алексис Мак Алистър продължи към португалеца, който с отличен пробив премина през защитата на Тулуза и с удар в долния ляв ъгъл преодоля Гийом Рестес - 3:2.

Дълбоко в добавеното време гол на резервата Джаръл Куанса направи завършека на срещата много драматичен. "Мърсисайдци" си помислиха, че изравняват за 3:3, но попадението беше отменено заради игра с ръка на Алексис Мак Алистър в хода на атаката. Драгомир Драганов на ВАР привика Георги Кабаков лично да преразгледа положението.

След загубата Ливърпул запазва първото място в група "Е" с 9 точки. Тулуза е на втората позиция със 7 т. Австрийският ЛАСК победи Роян Юнион с 3:0 в другата среща.

ТУЛУЗА - ЛИВЪРПУЛ 3:2
1:0 Aрон Дьонум (36), 2:0 Тис Далинга (57), 2:1 Кристиан Касерес (74-автогол), 3:1 Франк Магри (76), 3:2 Диого Жота (89)


* Снимка: Profimedia.bg