Големите неприятности за Локомотив (Пловдив) още преди отборът да е тръгнал за Франция продължават. Както по-рано писахме, посолството на страната световен шампион е отказала визи на двама от "черно-белите" - Стивън Езе и Парвиз Умарбаев. 

След дипломатически совалки случаят с Умарбаев е почти решен в полза на пловдивчани. Езе обаче няма шанс за момента да получи виза. Ако нещо не се промени до края на работния ден, нигериецът, който е основен стълб в отбраната, няма да може да играе в четвъртък. 

По този повод Собственикът Христо Крушарски лично ще отиде на протест във френското посолство в 16 часа, за да се запознае с мотивите за отказа.

"Нямам представа защо се получи така. Недоумявам още повече, тъй като Франция е считана за модел на либерална страна и е приютила най-много чужди граждани. Освен това е считана за люлка на модерната цивилизация. Нас ни наказват за расизъм по абсолютно недоказани обвинения, а кажете ми какво е това от френското посолство", каза Крушарски пред "Марица".

Реваншът между Страсбург и Локо (Пд) е в четвъртък от 21:30 часа. Французите имат преднина от 1:0 преди втория мач от трети предварителен кръг на Лига Европа.
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020