Реал Сосиедад и Рома завършиха при 0:0 в мач реванш от 1/8-финалите на Лига Европа и след 2:0 в първата среща в Италия, Жозе Моуриньо и компания продължават напред. Срещата бе предшествана от сблъсъци между фенове на двата тима.

В първите 10 минути нямаше сериозни положения в срещата, като Реал Сосиедад бе по-активният отбор, но нямаше чисти голови положения. Рома бе изключително добре подреден в защита, като бе и агресивен, влизайки здраво в няколко единоборства. В 15-а минута "вълците" можеха да открият резултата, след като топката рикошира в Сьорлот, но тя се търкулна встрани от лявата греда на Ремиро.

В 29-а минута Брийс Мендес получи в противниковото наказателно поле и опита удар по диагонала, но Руи Патрисио бе на добра позиция и улови без проблеми. Минута след това Микел Мерино също опита изстрел от разстояние, но отново стражът на Рома не бе затруднен.

В първата минута на добавеното време Рома изпълни корнер, след който Андреа Белоти отклони с глава на втора греда, където Крис Смолинг засече топката и откри резултата. Попадението бе разгледано от ВАР и в крайна сметка бе отсъдена игра с ръка на централния защитник на Рома, а голът бе отменен.

Второто полувреме започна много интересно, след като Реал Сосиедад организира чудесна атака, при която Мендес намери Сьорлот в наказателното поле, а последният стреля с глава от чиста позиция, но топката премина над напречната греда. В 68-а минута домакините изпълниха корнер, при който Микел Оярсабал се отскубна от пазача си и стреля, но Руи Патрисио блокира. Все пак атакуващият играч на Сосиедад достигна до добавка и от близка дистанция шутира, но видя как топката срещна напречната греда на Рома.

В 75-а минута домакините отново имаха възможност от ъглов удар, след който Игор Зубелдия бе намерен в наказателното поле и стреля с глава, но опитът му бе безкрайно неточен. В осмата минута на добавеното време Крис Смолинг и Карлос Фернандес се спречкаха, а съдията даде по жълт картон и на двамата, но за играча на Реал Сосиедад бе втори жълт и той трябваше да напусне играта.