Лацио излъга у дома ЧФР Клуж с 1:0 и запази минимални шансове за второто място в група Е и класиране за 1/16-финалите на Лига Европа. Хоакин Кореа (24) вкара победния гол за „орлите“, които имат 6 точки на третата позиция и в последния кръг гостуват на опашкаря Рен, загубил в този кръг от Селтик с 1:3 в Глазгоу и останал на дъното с 1 точка. Лацио се надява и на помощ от „детелините“, които все още нямат загуба в групата и трябва да победят ЧФР Клуж в Румъния, за да може „орлите“ да получат шанс да продължат в следващата фаза. Румънският тим има аванс от три точки пред Лацио и се нуждае само от точка срещу Селтик, за да се класира напред.

Спортинг (Лисабон) и ЛАСК (Линц) пък се класираха за 1/16-финалите, след като със сигурност ще заемат първите две места в група D, а в последния кръг ще спорят един срещу друг в Австрия за първата позиция.

„Лисабонските лъвове“ смачкаха у дома ПСВ Айндховен с 4:0 след попадения на Луис Фелипе (9), Бруно Фернандеш (15, 64-дузпа) и Жереми Матийо (42), за да съберат 12 точки на върха. „Филипсите“ останаха трети със 7 точки и нямат дори теоретични шансове да се преборят за втората позиция.

ЛАСК (Линц) пък спечели с 2:1 при визитата си на аутсайдера Розенбирг и си гарантира минимум второто място в групата, на което е с 10 точки преди последния кръг. Гойгингер (20) и Фризер (54) се разписаха за австрийците в Трондхайм, а Йонсен (45) бе точен за домакините, които записаха пета поредна загуба в групата и нямат нито една спечелена точка. В последния кръг норвежците ще гостуват на ПСВ в Айндховен в мач само за престиж.