Победителят от мача Левски - Сутиеска ще гостува на Хайдук (Сплит) в първата среща от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Това ще се случи на 13 юли, а седмица по-късно е реваншът в София. Както е известно, "Герена" ще остане празен поради наказание. Един от секторите на "Vivacom Arena Георги Аспарухов" пък ще остане празен в домакинството на черногорския Сутиеска в първия предварителен кръг.   

Припомняме, че през 1999 година Левски отстрани Хайдук в мач от втория кръг на УЕФА след 0:0 в Сплит и 3:0 на "Георги Аспарухов". 

В последните месеци част от хърватския клуб беше защитникът Георги Теризев, който се върна в Лудогорец. Начело на Хайдук преди време пък беше Красимир Балъков, преди него и Иван Вуцов.

ДУНАВ
Победителят от двойката Цървена Звезда - Флориана (Малта) ще се изправи на пътя на сензацията в Първа лига през изминалия сезон Дунав, в случай, че русенци успеят да елиминират Иртиш в първия квалификационен кръг на Лига Европа.

Припомняме, че „драконите“ влязоха в жребия на мястото на ЦСКА, който не бе допуснат от УЕФА. 

Първите срещи са на 13 юли, а реваншите - на 20 юли.

БОТЕВ
Жребият отреди "канарчетата" да спорят с Бейтар (Йерусалим) или Вашаш (Унгария), ако преди това носителят на Купата на България елиминира Партизани (Тирана).

Ако Ботев стигне втори квалификационен кръг, ще бъде домакин в първия двубой на 13 юли.

ПЪЛНИЯТ ЖРЕБИЙ ЗА ВТОРИЯ КВАЛИФИКАЦИОНЕН КРЪГ