Ливърпул отпадна от Лига Европа, въпреки че победи с 1:0 Аталанта в Бергамо в реванша от 1/4-финалите в Лига Европа. Тежката загуба с 0:3 на "Анфийлд" в първия мач бе направила задачата на "мърсисайдци" много трудна и така след общ резултат 1:3 те напускат турнира. Мохамед Салах се разписа от дузпа още в седмата минута тази вечер, но англичаните не съумяха да сътворят чудото и това се оказа последният евромач на Юрген Клоп начело на Ливърпул.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

"Мърсисайдци" започнаха силно и рано получиха дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Матео Руджери. Салах порази целта в седмата минута - 1:0. В 12-ата Луис Диас бе изведен фронтално срещу вратата, но Мусо излезе и изчисти топката, а секунди по-късно улови изстрел на Доминик Собослай. 

Две минути след това Алисон се намеси чудесно, след като негов съотборник можеше да си вкара автогол, но дори това да бе станало, попадението нямаше да бъде зачетено заради засада на Джанлука Скамака при развитието на атаката на Аталанта. Бергамаските имаха добро положение в 19-ата минута, но Aлисон изпревари Алексей Миранчук за топката.  

По-опасната игра на домакините в атака обаче продължаваше, а Ливърпул трябваше да се отбранява. Тимът на Юрген Клоп обаче също атакуваше при всеки удобен момент. Салах можеше да се разпише отново в 39-ата минута, когато бе изведен сам срещу Хуан Мусо, но опитът му да го прехвърли беше неуспешен. 

Две минути след това Теун Коопмайнерс прати топката в мрежата на гостите, но попадението му не бе зачетено заради засада. 

Аталанта създаде страхотно положение в 50-ата минута, когато след пас по земя топката стигна до Едерсон, но ударът му бе уловен от Алисон. Пет минути след това Коди Гакпо подаде с пета към Салах, който отблизо стреля във вратаря, а бе отсъдена и засада. 

В 68-ата минута Давиде Дзапакоста проби и центрира по земя към Скамака, който стреля над целта. До края повече попадения не бяха отбелязани и Аталанта елиминира Ливърпул. Италианският тим ще се изправи на полуфиналите в Лига Европа срещу победителя от двойката Бенфика - Олимпик (Марсилия). 

АTАЛАНТА - Ливърпул 0:1 (3:1 общ резултат)
0:1 Moхамед Салах (7-дузпа)