Ливърпул разби ЛАСК Линц с 4:0 на "Анфийлд" и се класира за елиминациите на Лига Европа, като освен това спечели група E' след нулевото равенство между Тулуза и Унион Сен Жилоа в другата среща. Попаденията за мърсисайци бяха дело на Луис Диас, Коди Гакпо и Мохамед Салах.

Резултатът бе открит в 12-ата минута, когато Джо Гомес намери Луис Диас в наказателното поле, а колумбиецът преодоля Тобиас Лавал с удар с глава. Само три минути по-късно след известна доза късмет Мохамед Салах успя да намери Коди Гакпо, който нямаше как да пропусне на празна врата от няколко метра.

В 30-ата минута играчите на Ливърпул имаха претенции за дузпа, след като Луис Диас падна в наказателното поле, но 11-метров наказателен удар не бе отсъден. Две минути по-късно Константинос Цимикас стреля от границата на наказателното поле, но ударът му нацели напречната греда.

В началото на втората част мърсисайдци получиха правото да изпълнят дузпа след нарушение на вратаря на домакините Тобиас Лавал. Зад топката застана Мохамед Салах, който не остави никакви шансове и направи резултата 3:0.

В 54-ата минута Гакпо стреля от средно разстояние, но изпълнението му намери лявата странична греда. Пет минути по-късно появилият се като резерва Дарвин Нуньес бе близо до четвърто попадение за “червените”, но Лавал показа добър рефлекс и не позволи това да се случи.

До края на двубоя Ливърпул разиграваше предимно в центъра на терена и не позволи на ЛАСК да създаде опасности пред вратата на Каомин Келехър. Все пак мърсисайдци добавиха един гол в добавеното време, който отново бе дело на Гакпо, който показа хладнокръвие, след като остана очи в очи с Лавал.

Група Е
22:00 часа Ливърпул – ЛАСК Линц 4:0

1:0 Луис Диас (12), 2:0 Коди Гакпо (16), 3:0 Мохамед Салах (51-дузпа), 4:0 Коди Гакпо (90+2)

22:00 часа Тулуза – Унион Сен Жилоа 0:0