Шампионът Лудогорец и ЦСКА трябва да бъдат изключително внимателни с публикациите си в социалните мрежи, когато става въпрос за мачовете им в Лига Европа. Причината е, че УЕФА въведе ново правило и започна дисциплинарно производство срещу азербайджанския Карабах.

„В съответствие с член 31, параграф 4 от Дисциплинарните правила на УЕФА днес е назначен инспектор по етика, който да проведе дисциплинарно разследване по отношение на изявленията, направени в социалните мрежи от служител на ФК Карабах. Информацията във връзка с това разследване ще бъде предоставена по-късно", обявиха от УЕФА.

Не е ясно какво точно е публикувал служител на Карабах в социалните мрежи. Азерите са част от група I на Лига Европа и загубиха мачовете си срещу Макаби Тел-Авив (0:1) и Виляреал (1:3) в първите два кръга. Според някои източници причина за разследването е жалба от Арменската футболна федерация, която е сезирала УЕФА за публикация на пресаташето на Карабах Нуран Ибрахимов, който е публикувал в социалните мрежи призив за убийство на всички арменци. Малко по-късно публикацията е изтрита от профила на азербайджанския клуб.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа