Тази вечер Лудогорец може да осъществи пореден голям успех в евротурнирите. "Орлите" приемат в Разград от 20:00 часа Брага в среща от група "С" на Лига Европа и при успех ще си осигурят класиране на 1/16-финалите от надпреварата.

С евентуална победа днес българският шампион ще събере актив от 10 точки, което означава, че със сигурност няма как да бъде изместен от  първите две места в групата.

Лудогорец вече има един успех над Брага. Тимът на Димитър Димитров се наложи над португалците с 2:0 като гост преди две седмици и със сигурност ще иска да повтори представянето си. Иберийците обаче са жадни за реванш и открито заявиха намеренията си да грабнат трите точки в България. Тимът на Абел Ферейра е в серия от 5 поредни победи в португалския шампионат и ще се опита да пренесе страхотната си форма и в Лига Европа.

В добра форма обаче е и Лудогорец. "Орлите" са в серия от 10 поредни победи във всички турнири, като освен добрите резултати през последните седмици, демонстрират и изключително атрактивна игра под ръководството на Димитров.

За Лудогорец в евротурнирите се завръща холандският бързак Върджил Мисиджан, който по всяка вероятност ще поведе атаката на тима. По крилата ще действат обичайните заподозрени - Джоди Лукоки и Вандерсон.  Марселиньо ще бъде в ролята на плеймейкър, а Горалски и Анисе ще са двойката в средата на терена. Карето в защита ще бъде изградено от Сисиньо, Моци, Пластун и Натанаел, а под рамката ще стартира Ренан.

В Брага имат доста проблеми преди мача. Петима футболисти са в лазарета. Освен това треньорът Абел Ферейра е наказан за днешния двубой и на пейката ще бъде Жоао Мартинш. Най-вероятно гостите ще стартират срещата с Матеус на вратата и Гояно, Ферейра, Силва и Джеферсон в защита. В средата на терена ще действат Вукчевич, Франсержо и Карлос. Триото в атака пък ще бъдат Естайо, Паулиньо и Хасан.

Свързано изображениеЛУДОГОРЕЦ - БРАГАРезултат с изображение
днес от 20:00 часа по БНТ и БНТ HD
Разград, "Лудогорец Арена"
Съдия: Владислав Безбородов

Вероятни състави: 

Лудогорец: Ренан, Сисиньо, Моци, Пластун, Натанаел, Горалски, Анисе, Марселиньо, Лукоки, Вандерсон, Мисиджан
Контузени: Владислав Стоянов; Наказани: Няма
Треньор: Димитър Димитров

Брага: Матеус, Гояно, Ферейра, Силва, Джеферсон, Вукчевич, Франсержо, Карлос, Естайо, Паулиньо, Хасан
Контузени: Марафона, Росич, Секейра, Бакич, Едуардо; Наказани: Няма
Треньор: Абел Ферейра

Баланс между двата отбора: 1 мач, 1 победа за Лудогорец, 0 равенства, 0 победи за Брага - г.р. 2:0

Любопитни факти: 
*Лудогорец няма загуба в последните си 6 двубоя в евротурнирите - 4 победи и 2 равенства.
*Успехът на Лудогорец в Брага с 2:0бе първият за тима при гостуване в Европа от 4:2 след продължения над Цървена звезда.
*Загубата на Брага от Лудогорец сложи край на серията на португалците от 5 поредни победи в Лига Европа. 
*В първия мач между двата тима двамата треньори заложиха на по петима бразилци
*Ако получат картон днес, следващия мач на отборите си ще пропуснат Натанел и Раул Силва.
*Лудогорец няма загуба под ръководството на Димитър Димитров в Лига Европа.
*Лудогорец няма загуба в груповата фаза на Лига Европа - през този сезон тимът има 2 успеха и равенство, а през 2013/14 записа 5 победи и 1 равенство.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА