Играй БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Лудогорец записа минимален, но много ценен успех над босненския Зрински (Мостар) в първи двубой от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Срещата на "Лудогорец Арена" в Разград завърши с успех за българския шампион с 1:0. Единственото попадение бе дело на Козмин Моци през първата част. 

Пауло Аутори направи три промени от загубата с Локомотив (Пловдив) с 0:1 в Разград. Натанел, Лукоки и Марселиньо бяха титуляри вместо Антон Недялков, Вържил Мисиджан и Густаво Кампаняро. 
 
Лудогорец започна атакуващо срещата и осъществи натиск. Кешерю имаше на два пъти възможност да реализира, но показа неточен мерник от отлични положения.

Все пак логичното се случи в 16-ата минута. Вандерсон центрира от корнер, вратарят Солдо се размина с топката, а зад него Козмин Моци надскочи защитник и с глава вкара във вратата на Зрински - 1:0.

Попадението събуди босненския тим, който осъществи няколко добри атаки. Ренан се наложи да показва рефлекс след удар на Тодорович.

В края на първото полувреме отново Лудогорец взе инициативата. Вандерсон опита да си спечели дузпа, но съдията не отсъди такава. В 42-ата минута Кешерю получи топката на няколко метра фронтално срещу вратата на Зрински, но ударът му от въздуха някак бе спасен от Солдо и на почивката резултатът бе 1:0 за българския шампион.

Темпото на игра спадна значително след почивката. Играчите на Аутори опитаха да вкарат втори гол, но бяха внимателни в отбрана, за да не допуснат такъв. 

Кешерю отново показа неточен мерник в 54-ата минута и кълбото срещна мрежата, но от външна страна. Зриснки отвърна с удар на Тодорович, който бе спасен от Ренен.

20 минути преди края на мача Натанаел навлезе в наказателното поле на Зрински и върна назад към Марселиньо, който стреля, топката рикошира в крака на играч на гостите и премина над напречната греда.

В добавеното време на срещата Кешерю можеше да вкара при две отлични ситуации, но и в двата случая Солдо показа страхотен рефлекс.

Крайният победител от този сблъсък ще се изправи в плейофите за влизане в груповата фаза срещу победителя от двойката Торпедо Китаис и Кукеше. Тимът от Грузия спечели с 5:2 като домакин и почти си осигури участие в следващата фаза. 



БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Лудогорец - Зрински 1:0
1:0 Козмин Моци (16)

Срещата по минути:
1- Начало на мача
8- Лукоки центрира в наказателното поле на Зрински, Кешерю стреля, но над гредата
12- Вандерсон овладя в наказателното поле и пусна на Кешерю, който от няколко метра фронтално прати топката над вратата
16- ГОЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ! При центриране от корнер на Вандерсон стражът на Зрински - Слодо, не прецени летежа на топката и остана под нея. Зад него Моци с глава надскочи съперник и я прати в мрежата за 1:0!
22- Филипович стреля от фаул, а топката мина над напречната греда на вратата на Лудогорец
25- Тодорович пробва рефлексите на Ренан с далечен удар, но стражът на домакините изби в корнер
38- Вандерсон опитва да излъже бранител на Зрински, след което пада на земята. Съдията прецени, че дузпа не трябва да бъде отсъдена
42- Невероятен пропуск на Кешерю! Нападателят на Лудогорец получи топката на няколко метра фронтално срещу вратата на Зрински, но ударът му от въздуха някак бе спасен от Солдо
45- Край на първото полувреме
_____________________________________
46- Начало на второто полувреме
54- Лукоки овладя топката на гърди и подаде на Кешерю. Румънецът финтира бранител и стреля, но кълбото срещна външната страна на вратата на Зрински
63- Тодорович отправи удар от малък ъгъл, Ренан спаси
69- Натанаел навлезе в наказателното поле на Зрински и върна назад към Марселиньо, който стреля, топката рикошира в крака на играч на гостите и премина над напречната греда
86- Натанаел подаде към Жоао Пауло, който стреля, но Лаштро успя да блокира удара и топката да излезе в корнер
90- 3 минути продължение
90+3- Отлична атака на Лудогорец, която изведе Кешерю сам срещу стража на гостите, но ударът му бе спасен. Последва и удар с глава на румънеца при продължението на атаката, но и този път Солдо се разтегна и изби.
90+4- Край на мача!


Резултат с изображение за лудогорецЛУДОГОРЕЦ: 33.Ренан, 4.Сисиньо, 30.Козмин Моци, 90.Рафаел Форстър, 6.Натанаел, 8.Лукас Саша (78-10.Густаво Кампаняро), 18.Светослав Дяков (68-44.Яцек Горалски), 84.Марселиньо, 88.Вандерсон (82-37.Жоао Пауло), 92.Джоди Лукоки, 28.Клаудиу Кешерю
Резерви: 1.Хорхе Броун, 3.Антон Недялков, 5.Георги Терзиев, 10.Густаво Кампаняро, 37.Жоао Пауло, 44.Яцек Горалски, 70.Якуб Швиерчок
Треньор: Пауло Аутори

ЗРИНСКИ: 12.Антонио Солдо, 3.Анте Върличак (78-21.Марко Перишич), 15.Невен Ластро, 27.Слободан Яковлевич, 97.Адван Кадушич, 17.Огнен Тодорович (74-99.Неманя Билбия), 55.Милош Филипович, 7.Фране Чиряк, 10.Самир Бекрич, 11.Тони Йович (86-32.Кристиян Станич), 13.Самир Пезер
Резерви: 22.Бруно Сутало, 19.Исмар Хаирлахович, 21.Марко Перишич, 32.Кристиян Станич, 33.Марко Бенкун, 45.Йосип Микетек, 99.Неманя Билбия
Треньор: Анте Мише


Разград, "Лудогорец Арена"
Съдия:
Виталий Мешков (Русия)
Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна ,  опасна ситуация , контузия