Белгийският нападател на Интер Ромелу Лукаку повтори рекорд във втория по сила евротурнир. Вчера таранът на „нерадзурите“ се разписа при победата с 2:1 над Хетафе в 1/8-финал от Лига Европа на неутралния терен в Гелзенкирхен.

Така 27-годишният нападател се разписа в осми пореден мач в турнира. Той беше точен в последните три мача на Интер в Лига Европа, а към тях се прибавят и попаденията му в последните пет мача на Евертън в надпреварата през сезон 2014/15. За период от пет години Лукаку не беше играл в турнира.

Серията му при „карамелите“ започна на 27 ноември 2014 г. срещу Волфсбург. След това се разписа в двата мача срещу Йънг Бойс и двете срещи с Динамо (Киев). В Интер продължи с по едно попадение в двата двубоя срещу Лудогорец и срещу Хетафе.

Така Лукаку изравни рекорда на турнира, поставен от Алън Шиърър през 2005 г., за голове в най-много поредни мачове. Тогава английският реализатор играеше за Нюкасъл, а втората по сила клубна надпревара в Европа все още носеше името Купата на УЕФА.