ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Лудогорец гостува на Астана в първи мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Срещата в Казахстан е днес от 17:00 часа българско време и ще се състои на "Астана Арена". Треньорът Ивайло Петев изрази притеснение от факта, че футболистите му ще играят на изкуствен терен. По думите му това дава предимство на домакините. 

Любопитен факт е, че "орлите" имат само една победа от пет гостувания в Европа, играни на изкуствен терен. Три от двубоите завършват наравно, разградчани инкасират и една загуба. Единствената победа на Лудогорец на изкуствен терен е 2:0 срещу скромния Крусейдърс.  

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

"Орлите" стигнаха до мачовете срещу бившия отбор на Станимир Стоилов, след като отпаднаха от Олимпия (Любляна) във втория квалификационен кръг на Шампионската лига. В реванша в Словения, загубен с 1:2, Сон си изкара червен картон и е наказан за гостуването на Астана. 

Астана – познатият и непознат съперник на Лудогорец

Петев ще може да разчита на двама нови играчи, които до момента нямаха картотеки за евротурнирите - привлеченият от Левски централен защитник Ноа Сонко Сундберг и бразилският нападател Руан Секо.

Вчера бе изтеглен жребият за следващите фази на евротурнирите, който отреди Лудогорец да играе с Аякс за влизане в групите на Лига Европа, ако отстрани Астана. А при отпадане "орлите" ще срещнат Валмиера от Латвия или албанския Партизани (Тирана) в плейофите на Лигата на конференциите.

Астана се представя слабо напоследък и е в серия от пет поредни мача без победа. Бившият тим на Мъри Стоилов, където продължава да работи един от асистентите му - Саид Ибраимов, допусна две загуби от Динамо (Загреб) и отпадна от квалификациите за Шампионска лига с общ резултат 0:6. Между мачовете с хърватския гранд Астана отстъпи и на Кизилжар (0:1), както и направи 0:0 с Атирау.

Съдия ще бъде румънецът Хорациу Фешник. Помощници ще са сънародниците му Валентин Аврам и Александру Керей, а четвърти арбитър е Саболч Кова.

Реваншът между Лудгорец и Астана на "Хювефарма Арена" е на 17 август (21:00 часа).

АСТАНА - ЛУДОГОРЕЦ Лудогорец (Bul)

Лига Европа, трети квал. кръг
Астана,
ст. "Астана Арена"
Съдия: Хорациу Фешник
Пряко по Диема Спорт 3


Вероятни състави:

АСТАНА: Чондрич, Вороговски, Аманович, Томашевич, Марочкин, Ованисян, Урега, Ебонг, Бейсебеков, Томасов, Дарбо

ЛУДОГОРЕЦ: Падт, Фон Витри, Сундберг, Русо, Хайстер, Пьотровски, Гонсалвеш, Десподов, Янков, Текпетей, Руан

Еfbet Лига - сезон 2023/2024

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК! 

 


*Снимка: Антон Узунов/Startphoto.bg