В централата на УЕФА в Нион се изтегли жребият за третия квалификационен кръг на Лига Европа. Шампионът Лудогорец научи своя вероятен съперник, ако отпадне от Динамо (Минск) в Шампионската лига.

Куриозът на жребия отреди "орлите" да играят срещу загубилия от двойката Карабах (Азербайджан) - Линкълн Ред Импс (Гибралтар), ако отпаднат от Динамо (Минск) в Шампионската лига. Любопитното е, че победителите от същите двойки ще се срещнат в третия кръг на шампионския турнир на УЕФА-.

Капитанът на националния отбор Кирил Десподов и ПАОК попаднаха в същата интересна ситуация. Ако отпаднат от Борац (Баня Лука), ще се изправят срещу загубилия от двойката Малмьо (Швеция) - Клаксвик (Фарьорски острови). Същите двойки, подобно на случая с Лудогорец се паднаха и при жребия за третия квалификационен кръг на Шампионската лига,.

Първите мачове от третия квалификационен кръг на Лига Европа ще се играят на 8 август, а реваншите ще са точно седмица по-късно. На 5 август пък ще е жребият за плейофния кръг от пресявките на турнира.