Манчестър Юнайтед спечели повече от убедително с 5:0 при визитата си на ЛАСК (Линц) в първия мач помежду им от 1/8-финалите на Лига Европа и направи решителна крачка към следващата фаза. Срещата бе историческа за „червените дяволи“, които за първи път играха официален мач на празни трибуни. Причината е заплахата от разпространението на коронавирус.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Одион Игало (28) вкара първия гол в мача след асистенция на Бруно Фернандеш, а след почивката подаде на Даниел Джеймс (58), който удвои аванса на английския гранд. В края на срещата Хуан Мата (82) също се разписа, но след подаване на Фред. Мейсън Грийнууд (90+1) и Андреас Перейра (90+3) пък оформиха крайния резултат.

Така футболистите на Оле Гунар Солскяер очакват спокойно реванша след седмица на „Олд Трафорд“.

По същото време Базел победи Айнтрахт с класиката 3:0 във Франкфурт. Швейцарците си осигуриха комфортен аванс преди реванша, който ще се играе на същия стадион заради епидемията от коронавирус и забраната на мачове в родината им. Самуеле Кампо (27) изведе гостите напред в резултата, а след това асистира на Кевин Буа (73), който пък подаде на Фабиан Фрай (85) за третия гол.

Инстанбул Башакшехир излъга у дома ФК Копенхаген с 1:0 в единствения от ранните 1/8-финални мачове, които се игра пред публика. Един Вишча (88-дузпа) реализира победния гол за домакините, които ще имат аванс преди реванша в Дания след седмица.