ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Манчестър Юнайтед разби Шериф Тираспол с 3:0 на „Олд Трафорд“ в мач от петия кръг на група "Е" и се класира за елиминациите на Лига Европа. Головете за „червените дяволи“ бяха дело на Диого Далот (44), Маркъс Рашфорд (65) и Кристиано Роналдо (81), който се завърна в състава, след като бе изваден от групата за предишния мач на тима - при равенство 1:1 срещу Челси във Висшата лига.

Домакините доминираха от самото начало, но поведоха едва в 44-ата минута, когато Кристиан Ериксен центрира от корнер на първа греда, където Диого Далот с глава вкара за 1:0.

Три минути след почивката играчите на Юнайтед имаха претенции за игра с ръка на Габи Кики в наказателното поле, но реферът не отсъди дузпа.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Кристиано Роналдо отправи изстрел в 59-ата минута, но топката премина на сантиметри от напречната греда. Шест минути след това Кристиан Ериксен изведе по левия фланг Люк Шоу, който центрира в наказателното поле, а там Маркъс Рашфорд засече с глава за 2:0.

В 81-ата минута Бруно Фернандеш центрира за Кристиано Роналдо, който който също с глава оформи крайното 3:0.

В другия мач от тази група Реал Сосиедад се наложи над Омония Никозия с 2:0 в Кипър и също се класира за следващата фаза на надпреварата. Попаденията за „чуриурдин“ бяха дело на Роберт Наваро (45+2) и Йон Карикабуру (60).

След тези резултати Реал Сосиедад е лидер с пълен актив от 15 точки пред Манчестър Юнайтед с 12, Шериф с 3 и Омония без нито една точка. В последния кръг Реал Сосиедад приема Юнайтед, а Омония гостува на Шериф.

Група "E" (класиране в групата)
22:00 часа Манчестър Юнайтед - Шериф (Тираспол) 3:0
1:0 Диого Далот (43), 2:0 Маркъс Рашфорд (65), 3:0 Кристиано Роналдо (81)

22:00 часа Омония (Никозия) - Реал Сосиедад 0:2
0:1 Роберто Наваро (45+2), 0:2 Йон Карикабуру (60)

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК