ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Манчестър Юнайтед разби Бетис с 4:1 на „Олд Трафорд“ в първия 1/8-финален мач помежду им от Лига Европа и отчасти се реваншира на феновете за резила с 0:7 от Ливърпул на "Анфийлд" във Висшата лига преди няколко дни.

Вут Вегхорст вкара с гърди гол за домакините в 4-ата минута, който не бе зачетен заради засада на Фред в хода на атаката при подаването на Бруно Фернандеш към него. Две минути след това Юнайтед поведе след мощен удар на Маркъс Рашфорд, който прати топката под напречната греда във вратата на Клаудио Браво за 1:0.

В 17-ата минута Люк Шоу центрира по земя в наказателното поле на Бетис, където Вут Вегхорст изпревари Луиз Фелипе и стреля, но защитникът се намеси, за да отклони топката и тя излезе встрани от десния страничен стълб на вратата. Минута по-късно Рашфорд изскочи сам срещу Клаудио Браво, и стреля, но чилийският вратар излезе напред и спаси. Десетина минути по-късно Антони подаде на Маркъс Рашфорд, който отправи много опасен удар, но Клаудио Браво плонжира и отново предотврати гол. 

Бетис успя да изравни в 32-ата минута, когато Хуанми подаде към Айосе Перес, който с много красив диагонален удар вкара топката във вратата на Давид де Хеа за 1:1. 

Късметът покри Юнайтед в 43-ата минута, когато Де Хеа буквално подари топката на Хуанми. Той комбинира веднага с Айосе Перес, който бе на отлична позиция в наказателното поле на домакините и стреля, но се получи рикошет, след който топката срещна левия страничен стълб. 

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

След почивката в 52-ата минута Бруно Фернандеш подаде на Антони, който получи пространство и с много хубав диагонален удар вкара топката в горния десен ъгъл на вратата на Клаудио Браво за 2:1. Шест минути след това Люк Шоу центрира от корнер в наказателното поле на Бетис, където на първа греда Бруно Фернандеш бе оставен непокрит и стреля с глава, топката премина през ръцете на Клаудио Браво и влетя във вратата му за 3:1. 

В 63-ата минута Бруно Фернандеш направи двойно подаване с Антони и излезе сам срещу Клаудио Браво, след което прехвърли не само чилиеца, но и вратата му. Четири минути по-късно Браво спаси удар на Фред. Чилийският страж направи изумително спасяване в 79-ата минута, когато Антони бе изведен сам срещу него и не успя да го преодолее. Три минути след това Факундо Пелистри проби по десния фланг, преодоля двама играчи, след което подаде към Скот МакТоминей, който стреля, но Клаудио Браво спаси. След това топката попадна във Вут Вегхорст, който не пропусна да вкара при добавката и да оформи крайното 4:1.

Реваншът в Севиля е на 16 март от 19:45 часа българско време.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК