Брюж и Манчестър Юнайтед завършиха 1:1 на „Ян Брейдел“ в един от интересните първи 1/16-финални мачове в турнира Лига Европа. Попадението на чужд терен дава известно предимство на "червените дяволи" преди реванша на "Олд Трафорд".

Още в третата минута домакините имаха чудесен шанс, но Линдельоф се намеси решаващо и блокира изстрел на Емануел Денис, а след това Матич попречи на Ванекен да направи добавка. Десетина минути след това вратарят на домакините Миньоле изби хубав удар на Андреас Перейра.

Емануел Денис (15) изненадващо даде преднина на белгийския тим след неразчетено излизане на вратаря Серхио Ромеро. Асистенцията бе на Миньоле, който е първият вратар с голов пас в турнира от септември 2015 година, когато това направи Гилерме за Локомотив (Москва) срещу Спортинг (Лисабон).

„Червените дяволи“ успяха да изравнят още преди почивката с гол на Антони Марсиал (36), който бе изведен след изпълнение на тъч, а след това се откъсна напред и преодоля Миньоле за 1:1. Две минути преди края на първата част Марсиал можеше дори да направи пълен обрат, но след негов удар от границата на наказателното поле Миньоле се намеси и топката срещна лявата греда.

Малко след почивката Клинтън Мата за малко не си отбеляза автогол след центриране на Марсиал. Денис пък шутира от малък ъгъл пред отсрещната врата, но Ромеро спаси.

В 81-ата минута домакините пропиляха чудесна възможност. Денис центрира добре отдясно, а Косуну засече около точката за изпълнение на дузпа, но ударът му премина встрани от вратата. До края на мача съперниците не успяха да си отбележат гол и ще решават всичко на реванша след седмица в Манчестър.