Mанчестър Юнайтед спечели с 3:2 гостуването си на Омония Никозия в мач от група 5 на Лига Европа. 
 
Двубоят на стадион "ГСП" в Никозия започна равностойно и голови положения пред двете врати липсваха. Едва в 17-ата минута пред гостите се откри възможност да поведат, след като Лисандро Мартинес разсече защитата на Омония с превъзходен пас към Антони. Той опита да върне към връхлитащия Бруно Фернандеш, но подаването му остана зад португалеца. Секунди по-късно Фернандеш опита прехвърлящ удар, който обаче бе избит с глава пред голлинията от защитник, който удари главата си в напречната греда. Дори и топката да бе влязла, голът нямаше да бъде зачетен, тъй като бе отсъдена засада.
 
Кристиан Роналдо пропусна да открие резултата от пряк свободен удар в 25-ата минута, след като не уцели вратата. Две минути след това Антъни с техничен удар по диагонала принуди бразилски страж на домакините Фабиано да показва класа, избивайки с една ръка в корнер. В 32-ата минута бърза атака на Омония по десния фланг завърши с опасно центриране във вратарското поле, което обаче бе избито с глава от Далот.  
 
В 34-ата минута домакините вдигнаха трибуните на крака с великолепен гол. Маласия загуби топката в центъра на терена и кипърският тим организира светкавична контраатака чрез Бруно, който с топка в краката стигна до наказателното поле и елегантно я бутна наляво към Карим Ансарифард, който със страхотен удар направи 1:0.
 
Три минути преди почивката Роналдо получи дълъг пас в наказателното поле, но унгарецът Адам Ланг умело застана на пътя му и го блокира с тяло, за да не му позволи да отправи удар.  
 
Още на почивката Тен Хаг направи две промени в състава на Манчестър Юнайтед. На мястото на "грешника" Маласия в игра се появи Люк Шоу, а Джейдън Санчо бе заменен от Маркъс Рашфорд. Това внесе импулс в играта на гостите и те все по-често обстрелваха вратата на Фабиано. Мерникът на Роналдо и Бруно Фернандеш обаче изневери.
 
В 54-ата минута "червените дяволи" все пак изравниха. Бруно Фернандеш намери Рашфорд с чудесно диагонално подаване, което първоначално не бе овладяно по най-добрия начин от английския национал. Милетич не успя да се възползва от това и Рашфорд установи контрол над топката, а след това с прецизен изстрел не остави шансове на Фабиано - 1:1.
 
Друга резерва в тима на Юнайтед - Антъни Марсиал донесе пълен обрат само 60 секунди след влизането си в игра. В 63-ата минута той получи превъзходен пас с пета от Рашфорд и с майсторски удар в близкия ъгъл направи 1:2. 
 
Голям пропуск направи Бруно в 68-ата минута, след като бе изведен с прехвърлящ пас очи в очи с Де Хеа. Бразилският нападател на домакините обаче прати топката в ръцете на стража на Юнайтед. 10 минути по-късно гредата лиши Роналдо от попадение. Диого Далот използва грешка на Милетич и измъкна топката, но вместо да стреля, предпочете да подаде към португалеца, който шутира без забавяне, но топката срещна десния стълб на Фабиано. 
 
В 84-ата минута Роналдо с перфектен пас намери Рашфорд на далечната греда и той от два метра нямаше как да сгреши, отбелязвайки втория си гол в мача - 1:3. 
 
Не бе изминала и минута, когато феновете на Омония отново изригнаха. Превъзходна работа на Какулис завърши с центриране към младока Николас Панайоту и той отбеляза първия си гол в професионалния футбол - 2:3.