Милан разби у дома Рен в първи мач от плеойфния кръг на Лига Европа и направи огромна крачка към класиране за 1/8-финалите на турнира.

"Росонерите" бяха по-добрите на терена, като създадоха цели 19 голови положения и отправиха 7 точни удара. На два пъти за тях се разписа Рубен Лофтъс-Чийк, а Рафаел Леао оформи крайния резултат. Този резултат ще помогне изключително много на Милан преди реванша във Франция.

В същото време Бенфика драматично победи Тулуза с 2:1 в Лисабон. И двете попадения за гранда от Лисабон бяха дело на Анхел ди Мария, като и двата пъти аржентинецът се разписа от дузпи, като втората от тях бе в последните секунди на срещата. Микел Деслед (75) бе точен за гостите, давайки им надежда за реванша във Франция. В седмата минута от добавеното време те останаха в намален състав след втори жълт картон и съотвено червен на Кристиан Мависа. 

Азербайджанският Карабах хвърли голямата бомба , след като победи с 4:2 португалския Спортинг Брага като гост, а Ланс и Фрайбург завършиха 0:0 и ще решават всичко на реванша в Германия.