Славия (Прага) победи с 2:0 Рома в мач от група "G" в Лига Европа. Така чехите изравниха по точки „вълците“ на Жозе Моуриньо. Двата тима имат по 9 и са на първите две позиции. Трети е Сервет с 4 т., който победи с 2:1 тази вечер Шериф (Тираспол) (с 1 т.).

Двата гола за Славия срещу Рома отбелязаха Вацлав Юречка и Лукаш Масопуст през второто полувреме.

"Вълците" бяха без Жозе Моуриньо, тъй като той изтърпяваше последния мач от наказанието, получено за изявите му по време на финала в турнира миналия сезон. 

Домакините от Прага доминираха първото полувреме, но гол непадна. Те пропуснаха най-добрата си възможност преди почивката в 27-ата минута, когато Читил стреля над вратата. 

Славия поведе в началото на второто полувреме с гол на Вацлав Юречка. Попадението накара Рома да се активизира и гостите стигнаха до удар на Белоти и опит на Манчини, който отклони топката с глава. 

Пред другата врата Свилар направи страхотно спасяване след удар на Провод. С влизането на Дибала гостите търсеха равенството, но получиха втори гол в 74-ата минута, когато Лукаш Масопуст се разписа с далечен удар - 2:0.

Чехите бяха близо до трети гол в края, но Ван Бюрен не уцели вратата в опита си да прехвърли вратаря на Рома Mиле Свилар.