ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Треньорът на Рома Жозе Моуриньо беше много ядосан след финала в Лига Европа срещу Севиля. "Вълците" загубиха с 2:5 след изпълнение на дузпи (1:1 в редовното време и продълженията, 1:4 при дузпите) и изглежда Специалния трудно преглътна първото си поражение на финал в голям турнир.

60-годишният португалец демонстративно отказа да задържи сребърния си медал, който захвърли към феновете на Рома, след като му беше връчен. 

Това обаче не беше всичко. Моуриньо през целия мач репликираше съдията Антъни Тейлър, видимо недоволен от отсъжданията му. Треньорът на Рома бе изнервен до такава степен, че след финала беше забелязан как нападна с обидни думи съдийската бригада на паркинга, която се подготвяше да отпътува от стадион "Пушкаш Арена".

"Преди мача казах, че ще си тръгнем с купата или ще си тръгне мъртви. Е, мъртви сме! Мъртви сме физически, ментално изтощени. Мъртви сме, защото това е несправедлива загуба с много спорни моменти. Мъртви сме, но сме горди", коментира на пресконференцията Моуриньо.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

"Винаги съм казвал, че можеш да загубиш един мач, но не и своята чест или професионализъм. Спечелих пет финала и загубих този, но въпреки това съм горд. Момчетата дадоха всичко от себе си. Всички се раздадоха за тази фланелка, това е част от нашата натура. Приемаме нещата сериозно и смирено, работим здраво. Всеки реагира по различен начин - един плаче, друг не. Истината е, че всички сме много тъжни, независимо дали плачем или не. Получи се страхотен мач, страхотен финал, много динамичен", продължи португалецът, който миналия сезон спечели Лигата на конференциите с Рома.

"Бяхме притиснати от отбор, който има повече талант от нас. Загубихме мача, но не и достойнството си. Никога не съм бил по-горд от отбора, дори и когато сме побеждавали. Бяхме тренирали усърдно и дузпи, но пропуснахме две - но го сторихме заедно, не само изпълнителите. Поздравления за Севиля, но поздравления и за моите футболисти. Те трябва да се приберат у дома спокойни и горди след всичко, което сториха. Това са моите момчета от Будапеща", каза още Моуриньо.

"Получи се напрегнат мач с много мъжка игра и от двата тима. Ръководеше обаче съдия, който сякаш беше испанец. Постоянно даваше жълти картони. Ламела трябваше да получи втори такъв, но съдията го подмина, а след това точно той ни вкара и една от дузпите", отбеляза португалецът.

Беше повдигната и темата за бъдещето му, но той не даде ясен отговор. "В понеделник отивам във ваканция. Ако имаме време да говорим преди това, ще го направим, ако пък не, ще си почина, а след това ще видим. Аз трябва да се боря за тези момчета и в момента не мога обективно да кажа дали ще остана. Аз съм сериозен човек и преди няколко месеца признах пред клуба, че ако имам предложения от други отбори, първо на тях ще кажа. Винаги съм бил честен и директен. Говорих с шефовете през декември, когато имах предложение от Португалия, но след това не съм имал контакт с никого от ръководството. Имам договор за още година и това е положението", завърши наставникът.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!