Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо е настоял за смяна на вратите на “Арена Тоше Проески“ в Скопие преди мача от третия квалификационен кръг от Лига Европа срещу Шкендия (Тетово). „Шпорите“ спечелиха с 3:1 и се класираха за плейофите на турнира.

По време на тренировката на английския клуб в Скопие вратарите на тима забелязали, че вратите са прекалено малки. Те веднага дали сигнал на Специалния, който информирал делегата на мача и поискал смяната им.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

„Преди мача имаше забавна ситуация, тъй като вратарите видяха, че вратите са прекалено малки. Аз лично отидох да проверя и се оказа, че наистина е така. Обърнах се към делегата на УЕФА. Вратите бяха с 5 см по-ниски. Поискахме замяната им с такива, които отговарят на правилата“, коментира Моуриньо.

Мениджърът на Тотнъм дори сподели в „Инстаграм“ снимки, на които се вижда как с вратаря Юго Лорис се протягат към напречната греда.

„Дистанцията между вътрешната част на страничните стълбове трябва да е 7,32 метра (8 ярда), а разстоянието между долната част на напречната греда и голлинията трябва да е 2,44 метра (8 фута). Всички греди трябва да са бели на цвят и с ширина и дълбочина, която не бива да надхвърля 12 см (5 инча)“, пише в правило 1.10 във футболния правилник.