Наставникът на Рома Жозе Моуриньо говори на прескоконференцията си в Рим преди домакинството на Лудогорец от Лига Европа (утре от 22:00 часа българско време). Португалецът очаква труден мач, като единствената цел пред футболистите му е победа, която да ги класира напред в турнира. Специалния добави, че не желае "вълците" да участват в Лигата на конференцията, която спечелиха миналия сезон. 

"УЕФА раздаде справедливост и беше правилно Николо Дзаниоло да може да ни помогне. Не знам дали ще играе, защото хематомът му беше голям, но така или иначе бих искал да го имам на разположение", започна Моуриньо.

"Ако не спечелим срещу Лудогорец, отиваме в Лигата на конференциите, но не това искаме. Пред нас имаме само един резултат утре - победа, докато Лудогорец играе за два резултата. Мачът ще е труден, защото има напрежение и защото съперникът ни победи в първия мач", каза треньорът на Рома.

"Футболистите не искат отново да печелят Лигата на конференциите, трябва да отидем в плейофите на Лига Европа, където ще намерим за съперник някой отбор, изграден да спечели Шампионска лига", продължи Моуриньо.

"Тами Ейбрахам и Стефан Ел Шаарауи ще играят утре. Имаме проблеми - липсват деветима, а в Разград загубихме с титулярите. Мислим само за Лудогорец. Ще разчитаме на пълния стадион и на желанието на играчите ми да продължим напред. Лудогорец е силен с бързината си по крилата и очаквам много интересен мач", каза още португалецът.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа