Воденият от Станимир Стоилов Астана успя да победи с 2:1 АПОЕЛ (Никозия) в интригуващ мач от Група "B" на Лига Европа. Шампионът на Казахстан изоставаше в резултата, но съумя да стигне до трите точки.

Ценният успех съхранява шансовете на Мъри и футболистите му за продължаването във фазата на елиминациите. Астана вече е с 5 точки на третото място, лидерът АПОЕЛ има 9, а Олимпиакос е със 7, като тази вечер домакинства на Йънг Бойс (4 точки).

Цял мач за АПОЕЛ при гостуването в Казахстан игра българският защитник Живко Миланов. Както е известно, Мъри беше треньор на зетя на Борислав Михайлов в Левски, като именно него преди години провъзгласи за свой наследник на "Герена", когато при оттеглянето си от терена му връчи фланелката си с номер 3.

Стоилов и Миланов приятелски се прегърнаха след мача тази вечер. Радостта
беше за Мъри, на когото успешно партнират в Астана помощниците му Цанко Цветанов и Саид Ибраимов.

Ключов момент в мача тази вечер се оказа червеният картон на Иняки Истиз в 33-ата минута, когато гостите от Кипър останаха в намален състав. В този момент АПОЕЛ водеше в резултата, след като две минути по-рано Йоргос Ефрем порази вратата на Астана. Останал с човек повече на терена, тимът на Стоилов доминираше през второто полувреме. Изравнителният гол падна в 59-ата минута, когато точен бе Марин Аничич. Пълният обрат за казахстанците дойде в 84-ата минута. Тогава Джордже Деспотович реализира за радост на публиката на домакините - 2:1.

На смяна за АПОЕЛ в края на двубоя влезе бившият футболист на Ботев (Пловдив) Вандер Виейра.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА

АСТАНА - АПОЕЛ 2:1
0:1 Йоргос Ефрем (31), 1:1 Марин Аничич (59), 2:1 Джордже Деспотович (84)