Динамо (Загреб) победи Тотнъм с 3:0 след продължения (2:0 в редовното време) от 1/8-финалите на Лига Европа и изхвърли именития си съперник, макар да загуби първата среща с 0:2.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Динамо пропусна страхотен шанс в 35-ата минута, когато Лавро Маер стреля на сантиметри от гредата. В края на първото полувреме Хари Кейн също пропиля добра възможност да реши всичко.

През втората част хърватите си повярваха, че могат да вземат нещо повече от мача и поведоха в 61-ата минута с попадение на Мислав Оршич. Четвърт час по-късно Лукас Моура пропусна да изравни, а в 83-атаминута Оршич доведе мача до продължение с втория си гол.

В продълженията Гарет Бейл пропусна в 102-ата минута за Тотнъм, а в 106-ата Оршич заби трети гол във вратата на лондончани за 3:0. Пет минути преди края на второто продължение вратарят на хърватите Доминик Ливакович спаси не едно, а две последователни положения на Тотнъм и се превърна в герой.

За 1/4-финалите продължават още Арсенал, Гранада и Рома. Лондончани загубиха с 0:1 от Олимпиакос в Гърция, но с 3:2 общ резултат са в следващата фаза. Гранада също загуби далеч от дома - 1:2 срещу Мьолде, но след 2:0 в Испания, също е на 1/4-финал. Италианският Рома единствен постигна две победи в елиминациите и след 2:1 като гост на Шахтьор (5:1 общ резултат) също продължава напред. Жребият е утре.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И СХЕМА НА ЛИГА ЕВРОПА