Новото попълнение на Берое Радослав Кирилов смята, че ако отборът играе умно, може да се поздрави с успех срещу ХИК (Хелзинки) в първата среща от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят стартира в 20:30 часа на стадион "Берое".

"Тренирах с отбора още преди да съм подписал, защото нямах право до 30 юни да парафирам. Бях преотстъпен от Киево на Сюдтирол. Изчаквах да ми свърши договорът и след това подписах за една година с Берое, пак преотстъпен от Киево. Чувствам се супер. Момчетата са добре настроени. Атмосферата е хубава. Мисля, че отборът ще добива с времето и нужното самочувствие. Очаквам да е добра година за Берое", коментира Кирилов пред "Тема спорт".

"Познавам Александър Димитров. Работили сме заедно. Знаех какво изисква и какво иска от мен. Още след първия разговор, който проведохме, реших да направя тази крачка и да дойда в Стара Загора. Чувствам се отлично. Има всички предпоставки да направим силен сезон. В отбора има нужната класа", добави нападателят.

"ХИК е труден съперник, но не са нещо невъзможно. Ние имаме нашите шансове. Ако изиграем мача по умен начин, може да се поздравим с успех. Лошото за нас е, че в момента те играят шампионат. Чисто физически те са по-подготвени. Ние обаче може да се окажем по-свежи. Трябва да сме по-умни от тях, за да постигнем успех. Трябва да играем по-правилно тактически и да спазваме указанията и ще постигнем успех", каза още новото попълнение на Берое.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка
Програмата на Първа професионална лига
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа