Спарта (Прага) направи невероятен обрат и се класира за групите на Лига Европа. Чешкият тим победи с 4:1 Динамо (Загреб) в реванша и го прати в Лигата на конференциите при общ резултат 5:4. 

Първият двубой в Загреб беше спечелен от Динамо с 3:1. 

Българският национал Мартин Минчев изгледа срещата тази вечер от резервната скамейка.

Спарта започна знаменития обрат, като още през първото полувреме успя да навакса изоставането си от два гола след първия мач. Във втората минута Лукаш Хараслин вкара за 1:0, а 24-aта Асгер Сьоренсен удвои.

В 67-ата минута хърватите допуснаха трети гол. Филип Панак направи 3:0. Четири минути по-късно Динамо върна едно от попаденията. Мартин Батурина се разписа и общият резултат беше изравнен (3:3).

В заключителните минути Спарта потърси четвъртия гол, с който да предотврати продълженията. Такъв дойде три минути преди изтичането на редовното време. Големият герой бе Виктор Олатунджи, който оформи крайното 4:1 за Спарта.

Мартин Минчев и компания ще научат съперниците си в групите на Лига Европа в петък след 14 часа българско време, когато е тегленето на жребия. 

Резултатите от реваншите в Лига Европа (отборите с големи букви се класират в групите, а отпадналите в тези на Лига на конференциите):

КАРАБАХ - Олимпия (Любляна) 1:1 (3:1 общ резултат)

Зoря (Луганск) - СЛАВИЯ (ПРАГА) 2:1 (2:3 общ резултат)

СПАРТА (ПРАГА) - Динамо (Загреб) 4:1 (5:4 общ резултат)

АРИС (ЛИМАСОЛ) - Слован (Братислава) 6:2 (7:4 общ резултат)

ШЕРИФ (ТИРАСПОЛ) - Клаксвик 2:1 (3:2 общ резултат)

Чукарички - ОЛИМПИАКОС 0:3 (1:6 общ резултат) 

АЯКС - Лудогорец 0:1 (4:2 общ резултат)

Лугано - УНИОН СЕНТ ЖИЛОА 0:1 (0:3 общ резултат)

Абърдийн - ХАКЕН 1:3 (3:5 общ резултат)

Жрински (Мостар) - ЛАСК (ЛИНЦ) 1:1 (2:3 общ резултат)