Фенербахче се наложи с класическото 3:0 срещу Грасхопър и почти си гарантира класирането в груповата фаза на турнира Лига Европа. Откритие на Димитър Димитров - Херо вкара първото попадение в срещата, в която записа официален дебют за "фенерите". Става въпрос за мароканеца Аатиф Шаешу, който това лято беше привлечен в гранда от Истанбул от Сивасспор, където игра от 2012 година. Именно тогава Черноморец (Бургас) го продаде в Турция, а сега 30-годишният Шаешу има възможност да се изявява с екипа на Фенербахче и има за съотборници звездите Робин ван Перси и Мартин Шкъртел.

Бившата звезда на Черноморец вкара на Грасхопър още в 4-ата минута, а в 69-ата беше заменен от Мирослав Стох. Впоследствие словакът отбеляза два гола - в 72-ата за 2:0 и в 92-ата за крайното 3:0.

По този начин отличен дебют за Фенербахче записа не само Шаешу, а и новият треньор Дик Адвокаат.

В друг първи спор от плейофите Шахтьор (Донецк) записа важен успех при гостуването си на Истанбул Башакшехир. Украинският гранд победи с 2:1.

Сокол Чикалеши си отбеляза автогол в средата на първата част, а Виктор Коваленко удвои малко преди почивката. Все пак ветеранът Емре Белозоглу намали за домакините, които нямаха сили за изравняване на резултата.

 


Fenerbahce vs Grasshoppers 3-0 All Goals... by HoFoot

ВСИЧКО ЗА ЛИГА ЕВРОПА