Страсбург победи у дома Локомотив (Пловдив) с 1:0 и с общ резултат 2:0 продължи към плейофите за влизане в групите на Лига Европа. Френският тим бе спечелил и първата среща със същия резултат, а в реванша стигна до успеха с ранен гол на Кевин Зохи (7). Минута преди края на редовните 90 Ален Ожболт вкара гол за "смърфовете", но той не бе зачетен заради засада.

Треньорът на носителя на Купата на България Бруно Акрапович включи в титулярния си състав нигериеца Стивън Езе, който след драми с получаването на виза за Франция пристигна в последния момент за срещата. Езе първо получи отказ за виза за Франция, тъй като страната му Нигерия попада в списък на рисковите държави. Заради същия проблем трудно стана издаването на виза и за Парвиджон Умарбаев. Всичко стана много бавно заради процедурите на работа в посолството на Франция.

Срещата започна лошо за носителя на Купата на България, след като домакините успяха да поведат с първата си по-сериозна атака. Още в 7-ата минута Кевин Зохи получи топката от Лиенард и с диагонален удар не остави шансове на Луков за 1:0.

И след гола французите продължиха да имат инициативата, но не създаваха опасни положения за нови попадения. В 21-ата минута Ожболт отправи първия по-сериозен удар за „смърфовете“, но неточно над вратата. Девет минути след това през Бирсент Карагерен се откри страхотен шанс, след като бе изведен от Аралица отдясно и шутира от дистанция, но не затрудни сериозно вратаря Матс Селс. До края на полувремето българският тим се опитваше да владее повече топката, но играта се водеше в центъра на терена и не се стигна до голови ситуации.

Winbet - на един клик разстояние! (18)

След почивката в 52-ата минута Бенжамен Корне опита удар пред наказателното поле и прати топката над вратата. Четири минути след това Лиенард центрира в наказателното поле на "смърфовете" и Момчил Цветанов можеше да си вкара автогол с глава, но Луков внимаваше и изби в корнер, след чието изпълнение Ламин Коне отправи удар с глава над. 

В 62-ата минута при центриране от фаул Стивън Езе бе оставен непокрит и отправи удар с глава, но над вратата. Последва неточен удар на Лионел Карол от домакините, а шут на Парвиз Умарбаев отдалеч бе блокиран. Четвърт час преди края Умарбаев опита да стреля отдалеч, но ударът му бе блокиран от футболист на домакините. В 89-ата минута шут на Герги Илиев бе париран от вратаря Селс. Топката се върна при Георги Илиев, който подаде към Ожболт и се стигна до гол, но той не бе зачетен заради засада.

До края на мача не паднаха други попадения и така Страсбург се класира за плейофите, където ще спори с Айнтрахт (Франкфурт) за място в груповата фаза на турнира. "Орлите" елиминираха Вадуц от Лихтенщайн след 5:0 като гости и 1:0 у дома в реванша.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020

Страсбург - Локомотив (Пловдив) 1:0
(в първата среща 1:0, общ резултат 2:0)
1:0 Кевин Зохи (7)

Най-интересното от мача:
1 - Първи съдийски сигнал.
4 - Домакините са по-активни в началните минути.
7 - ГОООЛ за Страсбург! Лиенард отне топката от Димитър Илиев, напредна и намери Кевин Зохи, който с диагонален удар не остави шансове на Луков - 1:0.
15 - Френският тим продължава да има инициативата и след гола, но не създава положения пред българската врата.
21 - Първи сериозен удар за Локомотив, дело на Ожболт, но топката мина над вратата.
30 -  Страхотен шанс за Бирсент Карагерен, който бе изведен от Аралица отдясно и шутира от дистанция, но не затрудни сериозно вратаря Матс Селс.
37 - Локо (Пд) се опитва да владее повече топката, но не стига до нищо опасно пред вратата на Селс.
42 - Скучна игра в центъра на терена.
45 - Край на първата част.
.....................................................
46 - Начало на второто полувреме.
52 - Бенжамен Корне получи топката пред наказателното поле на Локомотив и опита удар, но прати топката над вратата.
56 -  Лиенард центрира в наказателното поле на "смърфовете" и Момчил Цветанов можеше да си вкара автогол с глава, но Луков внимаваше и изби в корнер.
57 -  След изпълнението на корнера Ламин Коне стреля над вратата с глава.
62 - При центриране от фаул Стивън Езе бе оставен непокрит и отправи удар с глава, но над вратата.
68 - Лионел Карол шутира отдалеч над вратата на Луков.
75 - Умарбаев опита да стреля отдалеч, но ударът му бе блокиран от футболист на домакините.
85 - Ажорк изведе Карол зад защитата на Локо (Пд), но е вдигнат флага за засада.
87 - Малембана опита да изненада Селс от около 30 метра, но шутира неточно.
89 - Шут на Герги Илиев бе париран от вратаря Селс.
89 - ОТМЕНЕН ГОЛ за Локо (Пд)! Последва пас на Илиев към Ожболт и гол, но той не бе зачетен заради засада.
90 +3 - Край на мача! Страсбург спечели с 1:0 и продължи напред с общ резултат 2:0 от двете срещи.

Състави:

Страсбург: 1. Селс, 2. Симакан (828.Мартен), 3. Ндоур, 5. Коне, 10. Корне (7727.Лала), 11. Линард, 13. Митрович, 18. Сисоко, 20. Зохи , 23. Карол, 29. Да Коста (6525.Ажорк)
Резерви: 30.Камара, 8.Мартен, 12.Мотиба, 24.Джику, 25.Ажорк, 26.Томасон, 27.Лала
Треньор: Тиери Лори

PFC Lokomotiv PlovdivЛокомотив (Пловдив): 71. Луков, 5. Малемба, 6. Езе, 20. Петрович, 34. Витанов (6319.Густаво), 10. Умарбаев (7621.Георги Илиев), 9. Карагарен (8161.Елитон Жуниор), 14.Димитър Илиев, 7. Цветанов, 12. Ожболт, 77. Аралица
Резерви: 1.Пиргов, 15.Исуф, 19.Густаво, 21.Георги Илиев, 25.Моасоеро, 44.Николаев, 61.Елитон Жуниор
Треньор: Бруно Акрапович

Съдия: Джон Бийтън (Шотландия)
Страсбург, стадион: "Стад дьо ла Мейно"Легенда: