Победа и загуба загубиха истанбулските тимове в домакинските си срещи от третия кръг на груповата фаза в Лига Европа.

Истанбул Башакшехир излъга у дома австрийския тим Волфсбергер с 1:0 в мач от група J. Голът за успеха реализира Ирфан Кахвечъ (78) след асистенция на нигериеца Окечукву.

В другия мач от тази група Рома и Борусия (Мьонхенгладбах) завършиха 1:1 на „Олимпико“. Николо Дзаниоло (32) изправи феновете на крака след пас на Верету, но в самия край Ларс Щиндъл (90+5-дузпа) донесе точката за „жребчетата“.

След тези резултати Рома е лидер в групата с 5 точки пред Истанбул Башакшехир и Волфсбергер с по 4, а Борусия (Мьонхенгладбах) е на дъното с 2.

Другият истанбулски гранд Бешикташ пък загуби на свой терен от Спортинг (Брага) с 1:2 в мач от група K. Рикардо Орта (38) и Уилсон Едуардо (80) донесоха трите точки за португалския тим, а Мехмет Умут Наир (71) се разписа за „орлите“, но това не бе достатъчно.

В другия мач от тази група българският национал Васил Божиков игра 90 минути за Слован (Братислава) при домакинската загуба от Уулвърхемптън с 1:2. Лидерът в Словакия поведе с гол на Андраж Шпорар (11), но „вълците“ направиха пълен обрат с попадения на Ромен Саис (58) и Раул Хименес (63-дузпа).

Така Спортинг (Брага) оглави групата със 7 точки пред Уулвърхемптън с 6 и Слован с 4. Бешикташ е на дъното без нито една точка.