Рапид (Виена) излезе краен победител в един от най-интересните сблъсъци от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Австрийският гранд постигна домакински успех с 2:0 над Трабзонспор и така се класира за плейофите на турнира с общ резултат 3:0.

И двете попадения в мача дойдоха в заключителните му минути. В 77-ата капитанът Матиас Зайдъл откри резултата, а десет по-късно резервата Кристоф Ланг го удвои. Между двата гола гостите от Турция останаха с човек по-малко на терена след директен червен картон на Педро Малейро. В плейофите на Лига Европа Рапид ще се изправи срещу победителя от двойката на Брага и Сервет. Трабзонспор пък ще играе срещу Шльонск или Санкт Гален, но в плейофите на Лигата на конференциите.

Междувременно, Динамо (Минск) също си осигури участие в последния кръг от квалификациите на турнира. Беларуският първенец, който беше елиминиран от Лудогорец в Шампионската лига, загуби днешната си визита на гибралтарския Линкълн Ред Импс с 1:2, но все пак продължи напред с общ резултат 3:2.

Автор на двата гола за домакините беше Тяй Де Бар (30, 78), докато Стивън Алфред (54) отбеляза попадението, което прати Динамо напред в турнира. Така в следващия кръг от пресявките в Лига Европа тимът от Минск ще срещне Андерлехт. Линкълн Ред Импс пък ще продължи участието си в квалификациите на Лигата на конференциите, където ще премери сили с Балкани или Ларн.

Виктория (Пилзен) спечели с 1:0 реванша срещу Кривбас и също се класира за плейофите. Чехите триумфираха в първия мач с 2:1 и с общ резултат 3:1 елиминираха украинския си съперник. Единственото попадение бе дело на Даниел Вашулин. Нападателят на домакините бе точен в 52-рата минута след асистенция на Павел Сулц.

В плейофите Виктория (Пилзен) ще играе срещу шотландсия Хартс. За Кривбас остава утешителната награда да продължи в плейофите на Лигата на конференциите, където ще се изправи срещу испанския гранд Бетис.