Рома излезе еднолично на върха в Група G на Лига Европа, след като победи Славия Прага у дома с 2:0 в среща от третия кръг и така събра 9 точки срещу 6 за чехите. Едоардо Бове и Ромелу Лукаку донесоха победата за тима на Жозе Моуриньо, а и двете асистенции бяха дело на Стефан Ел Шаарави.

На „Олимпико“ Рома се нуждаеше от по-малко от 60 секунди, за да разпечата вратата на гостите от Прага. Стефан Ел Шаарави пусна топката към Едоардо Бове, който намери пространство за изстрел от на границата на наказателното поле и отбеляза красив гол за 1:0.

В 17-ата минута Фараона показа страхотен поглед върху играта и подаде на Ромелу Лукаку. Оставен с топка в крака в наказателното поле, белгиецът не прости на Славия Прага и хладнокръвно вкара своя гол №8 в 10-ия си мач във всички турнири дотук през сезона.

След почивката домакините имаха нови шансове за гол, но с пропуски се отчетоха Лукаку и Ел Шаарви, докато шут на Иван Шранц в 64-ата минута бе неточен. До края на двубоя повече голове не паднаха и по този начин Рома продължава да върви уверено към елиминациите в Лига Европа.

Група G
22:00 часа Рома – Славия Прага 2:0

1:0 Едуардо Бове (1), 2:0 Ромелу Лукаку (17)

22:00 часа Шериф Тираспол – Сервет 1:1
0:1 Енцо Кривели (41), 1:1 Давид Анкейе (80)