Рома срази Фейенорд с 4:1 след продължения в реванш от 1/4-финалите на Лига Европа и с общ резултат 4:2 се класира за 1/2-финалната фаза на надпреварата. Двубоят на "Олимпико" в редовното време завърши 2:1 за "вълците" от Рим, но в продълженията играчите на Жозе Моуриньо разпиляха съперника от Ротердам.

Двата тима не успяха да си вкарат гол през първата част, като пропуски направиха Лоренцо Пелегрини и Стефан Ел Шаарави за домакините и Себастиан Шимански от гостите, след като неговите удари бяха отразени от Руи Патрисио.

Секунди след почивката Лоренцо Пелегрини достигна до хубаво подаване в наказателното поле и нанесе удар, с който нацели дясната греда.

В 60-а минута след изпълнение на тъч от "вълците" се стигна до разбъркване в наказателното поле на Фейенорд, а Леонардо Спинацола се ориентира чудесно и нанесе техничен удар, след който топката премина през купа от футболисти и влетя във вратата за 1:0. В 78-а минута Браян Кристанте отбеляза по чудесен начин, но голът му не бе зачетен след намесата на ВАР заради нарушение на Тами Ейбрахам в хода на атаката. Две минути след това Рома допусна груба грешка в защита, при която Игор Пайшао намери пространство в наказателното поле и отблизо изравни с глава за 1:1.

Минута преди края на редовното време Пауло Дибала получи прецизно подаване в наказателното поле от Лоренцо Пелегрини и преодоля вратаря с брилянтен удар в горния десен ъгъл за 2:1, пращайки мача в продължения. В добавеното време Бейлоу спаси нов удар на Дибала.

В седмата минута на първото продължение Пауло Дибала шутира бомбено от разстояние след добро подаване, но Бейлоу отново спаси. Четири минути по-късно Тами Ейбрахам даде чудесен пас към Ел Шарави, който запази хладнокръвие, за да отбележи ниско в средата на мрежата за 3:1.

В 109-а минута Лоренцо Пелегрини изстреля отскочила топка, попаднала при него в наказателното поле, във вътрешната страна на лявата греда, а резултатът стана 4:1. Попадението бе разгледано поради съмнения за засада, но такава нямаше и ВАР го зачете. В 120-а минута Томас Хименес влезе много грубо в краката на Манчини и след преглед с ВАР бе изгонен с директен червен картон.