Арсенал победи Бодьо/Глимт с 1:0 в мач от четвъртия кръг на група "А" в Лига Европа. Попадението за "топчиите" вкара Букайо Сака в 24-ата минута. Лондончани събраха пълен актив от 9 точки и са на върха, докато норвежците остават с 4. В другата среща от групата ПСВ Айндховен (с 4 точки от 2 мача) приема Цюрих от 22:00 часа. Швейцарците имат 3 загуби в 3 срещи до момента.

В първите минути Арсенал владееше повече топката. В 24-ата минута "артилеристите" организираха хубава атака, в която Сака и Локонга направиха двойно подаване, а англичанинът с доза късмет вкара с гърди топката във вратата на Хайкин и даде преднина на тима си. 

В 29-ата минута Нкетиа се озова на добра позиция  и стреля от границата на наказателното поле, но ударът му излезе в аут. 

В 52-ата минута Пелегрино от състава на домакините бе изведен на добра позиция, но ударът му бе блокиран от Търнър. В 56-та Солбакен нахлу в наказателното поле на Арсенал, показа завидна техника и опита да изравни, но топката премина на сантиметри покрай вратата.

Само две минути по-късно Еспейорд бе изведен сам срещу вратаря Хайкин, но стреля над напречната греда. До края Арсенал не създаде ситуации пред вратата на Бодьо/Глимт, но все пак успя да задържи крехкия си аванс и да се поздрави с победата. 

Лига Европа, сезон 2022/2023 - програма, резултати и класиране