Шотландският шампион Селтик обърна у дома Лацио с 2:1 в мача им от третия кръг на група Е в Лига Европа и остана на върха във временното класиране.

„Орлите“ играха по-добре през първата част и поведоха с гол на Мануел Ладзари (40) след асистенция на Хоакин Кореа. След почивката обаче „детелините“ успяха да изравнят чрез Райън Кристи (67) след пас на Едуард. Пълните трибуни на „Селтик Парк“ ги вдъхновиха и за пълния обрат, дошъл с късен гол на Кристофър Жулиен (89), разписал се след асистенция на Кристи.

В другата среща от тази група Рен загуби от гостуващия ЧФР Клуж с 0:1 и завърши мача с 9 футболисти на терена. Още в 5-ата минута вратарят Менди си изкара директен червен картон и остави домакините в намален състав, а малко след това Чиприан Деак (9) реализира единствения и победен гол в мача. В 28-ата минута Де Кастийо от домакините пропусна дузпа, а в началото на втората част и Камавинга получи директен червен картон, за да остане Рен с 9 футболисти. В 82-ата минута и босненецът Сушич от гостите бе изгонен.

След тези резултати Селтик е лидер със 7 точки и една повече от ЧФР Клуж. Лацио е трети с 3 точки, а Рен заема последната четвърта позиция в групата само с една точица.